first Drop

Com TW NOw News 2024

Donderdagavondvoetbal: 49ers leiden Seahawks met 16-3 tijdens rust
news

Als de 49ers de 49ers van vorig jaar in de rode zone waren, en niet de 49ers van dit jaar in de rode zone, waren de Seahawks misschien al overreden. In plaats daarvan blijft Seattle erin met nog een helft te gaan.

De 49ers leiden de Seahawks met 16-3 tijdens de rust van Thursday Night Football.

San Francisco zette de twee omzetpunten van Seattle om in slechts zes punten, en de 49ers sloegen 0-uit-2 in de rode zone. De 49ers gingen week 6 in op de 30e plaats in de rode zone en scoorden slechts negen touchdowns op 22 bezittingen binnen de 20-yardlijn van de tegenstander. Het kostte hen zondag de nederlaag tegen de Cardinals toen ze één touchdown scoorden op zes bezittingen in de rode zone.

Matthew Wright schopte velddoelpunten op drives die eindigden bij de Seattle 7 en 17. Hij had nog een velddoelpunt op een drive die stopte bij de Seattle 23.

De enige touchdown van de wedstrijd kwam na een catch-and-run van 76 meter door Deebo Samuel op aangeven van Brock Purdy. De 49ers trapten slechts één keer en wonnen 244 yards.

Purdy voltooide 9 van de 14 passes voor 139 yards, terwijl Samuel er twee ving voor 87.

De Seahawks hadden twee ritten diep het grondgebied van San Francisco binnen. Geno Smith gooide een pick naar Malik Mustapha bij de 49ers 2-yardlijn nadat Seattle de San Francisco 25 had bereikt, en bij de laatste aanvallende snap van de helft landde de rechterteen van DK Metcalf op de eindlijn in de eindzone. De Seahawks, die zich op de 2-yard-lijn van San Francisco bevonden, moesten genoegen nemen met het 20-yard-velddoelpunt van Jason Myers in het laatste spel van de helft.

Seattle heeft slechts 133 yards, terwijl Smith 9 van 18 gaat voor 109 yards. Metcalf heeft één vangst voor 30 yards en Jaxon Smith-Njigba drie voor 47.

De andere omzet van de Seahawks kwam na de onhandige poging van Laviska Shenault Jr. bij een kickoff-return na de touchdown van Samuel.

De 49ers verloren running back Jordan Mason (linkerschouder) en Mustapha (enkel) in de eerste helft, waarbij beide twijfelachtig waren om terug te keren. Rookie Isaac Guerendo heeft Mason vervangen en George Odum kwam in de plaats van Mustapha.

De 49ers krijgen de aftrap voor de tweede helft.